Artifort staat voor

Duurzaamheid, kwaliteit en technische mogelijkheden

Maak hier een afspraak met een interieuradviseur

Maak kennis met het vakmanschap van Artifort

05 September 2017

Artifort staat voor meubilair dat levenslang meegaat. Het doel is dat meubels worden doorgegeven van generatie op generatie. Het geheim is het gebruik van hoogwaardige materialen en het inzetten van echte vakmensen. Waar zit dit vakmanschap hem nu precies in? Het vakmanschap van de stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door onder andere jarenlange ervaring en interne training van hun medewerkers.

Technologische mogelijkheden

De productie is zowel industrieel als kleinschalig. Veel jonge ontwerpers komen in Schijndel hun ideeën testen. Ze staan vaak versteld van de technologische mogelijkheden. Net zoals Pierre Paulin in 1959 bij Artifort zijn eerste kuipstoel kon maken.

Duurzaamheid

Artifort heeft de heeft de afgelopen jaren veel in haar productiefaciliteit geïnvesteerd. Wij geloven in duurzaamheid en in designmeubelen die meerdere generatie mooi blijven. De kwaliteit van onze stoelen en banken is zo goed dat je ze na tien of twintig jaar opnieuw kunt laten stofferen. Daarbij worden de zittingen en kussens vervangen: die kunnen we tegenwoordig een stuk duurzamer maken. Het is een echte refit. Als we klaar zijn met de herstoffering, dan zit de stoel als nieuw en is het een echte blikvanger.

Kwaliteit

Je hoeft maar 1 keer gezien te hebben hoe een stoel als de Ribbon gestoffeerd wordt om in de kwaliteit te geloven. De opbouw van een Ribbon wordt ontmanteld en met schuim en rubber onder de juiste spanning in verschillende stappen weer omgebouwd. De liefde voor vorm en schoonheid is de essentie van Artifort.

De ontwerpen van Artifort met je eigen ogen bewonderen? En nog belangrijker, uitproberen? Kom naar Van Waay Interieurs in Benthuizen.

Vakmensen in actie in de Artifort fabriek

Vakmensen in actie in de Artifort fabriek

Vakmensen in actie in de Artifort fabriek

Vakmensen in actie in de Artifort fabriek

Vakmensen in actie in de Artifort fabriek