Een typische Gelderland

van Lex Pott

Meer over Gelderland

Pillow: een echte Gelderland door Lex Pott

10 October 2017

Compacte afmetingen, fraaie kubistische vormgeving aan de buitenkant en een zeer comfortabele zachte binnenkant. Waar de naam vandaan komt? De banken en fauteuils hebben de vorm van een pillow. Een echte typische Gelderland, en wij zetten hem in de schijnwerpers.

LEX POTT

Lex Pott gebruikt materialen uit de natuur als zijn primaire materialen. Vervolgens combineert hij de originele structuur van de producten met symmetrische vormen. Hij studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. Over zijn producten zegt hij zelf: “In de producten van mijn hand kunt u altijd vertellen uit welke materialen ze gemaakt zijn, onder welke omstandigheden, en met welke technieken ze werden geproduceerd. Als ontwerper ben ik niet zo bezig met styling. Ik zou liever kijken wat een materiaal doet, en is.” Dit symboliseert al zijn ontwerpen.

HET ONTWERP VAN DE PILLOW

De serie is bedacht uit 1 basismodule en dat is de zitting. Door deze te combineren met zij- en achterkanten zijn de mogelijkheden eindeloos. Elk onderdeel van de heeft een aparte hoes; daardoor kun je ook nog spelen met verschillende kleuren stoffering. Maar dit hoeft natuurlijk niet!

LEX OVER DE PILLOW

Het idee voor de Pillow komt voort uit een kussen dat is doorgesneden. Hierdoor krijgt de bank een zachte en bollende binnenkant en een rechthoekige kubus als binnenkant. Een compacte, eenvoudige en comfortabele bank die goed tot zijn recht komt in de steeds kleiner wordende privé ruimtes. De serie is ontworpen als modulaire blokken die afhankelijk van de verschillende wensen te combineren en uit te wisselen zijn. De meest recente uitbreiding van de Pillow heeft een hoge rug- en armleuning, hierdoor ontstaat privacy en intimiteit die in verschillende situaties wenselijk kan zijn. Mix en match je eigen meubel bij elkaar door te kiezen uit verschillende elementen en kleuren maar kom tot een eindresultaat dat altijd eenvoud en rust uit blijft stralen.

Kom proefzitten op de Pillow bij Van Waay Interieurs in Benthuizen! Wij staan voor je klaar met koffie en advies.

Pillow: oneindig variëren

Pillow: oneindig variëren

Pillow: oneindig variëren

Pillow: oneindig variëren