Kendix Roomplanner

Test het effect van gordijnen vanaf de bank

Meer over Kendix

Het effect van gordijnen met Kendix Roomplanner

04 July 2017

De juiste raambekleding zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, maar nog belangrijker: voor de sfeer in huis. Daarnaast draagt het bij aan energiebesparing en verhoogt het de arbeidsproductiviteit. Belangrijk dat je keuze voor raambekleding de goede is dus!

Getemperd daglicht is het prettigst

Zicht naar buiten verhoogt het welzijn en vermindert stress. Maar direct invallend daglicht kan ook onprettig zijn door schittering of weerkaatsing van licht (op beeldschermen) of te veel contrast. Ook kan invallend zonlicht een ruimte ’s zomers te warm maken. Wanneer mensen het te warm krijgen voelen ze zich onprettig en worden ze minder productief. De juiste raambekleding kan die bijeffecten van daglicht wegnemen door de warmte en een deel van het licht tegen te houden en het overblijvende licht diffuus te maken. Hiervoor is transparante raambekleding geschikt, bij voorkeur uitgevoerd in losse delen die open en dicht kunnen om de lichtwering aan te passen aan de variabele lichtinval en gewenste hoeveelheid licht.

“Onderzoek wijst uit dat de juiste lichtinval voor een productiviteitsverhoging van 4% kan zorgen”

Raambekleding en sfeer

Hoe je het ook wendt of keert, gordijnen maken een ruimte nooit groter. Gordijnen zijn sfeermakers en doen wonderen voor de akoestiek, maar kunnen ook lomp en log overkomen. Gordijnen passen in vele verschillende interieurs. Dikke stoffen voor een klassiek interieur, gordijnen met meerdere lagen voor een speels effect en doorschijnende stoffen in een licht interieur. Kendix heeft voor ieder interieur passende gordijnen. Bekijk hier de collectie van 2017.

Inspiratie vanaf de bank

Hoe maak je nu de juiste keuze voor gordijnen? Kendix heeft een online roomplanner ingericht waarmee je het effect van een stof, kleur of structuur op een interieur kunt testen. Je hebt de keuze uit verschillende ruimtes en verschillende soorten gordijnen. Alle actuele collecties zijn toe te passen! Gewoon thuis vanaf de bank. Benieuwd? Probeer het zelf!

Voor meer inspiratie en persoonlijk advies op het gebied van gordijnen kom je naar Van Waay Interieurs in Benthuizen. Wij staan voor je klaar met koffie en advies!

Lichtdoorlatende stoffen voor een genoeg daglicht, voor een zo hoog mogelijke productiviteit!

Dikke, zware stoffen voor een klassieke uitstraling

Met de Roomplanner probeer je verschillende ruimtes, gordijnen, stoffen, kleuren en structuren uit.

Vanaf de bank test je eenvoudig het effect van gordijnen op je interieur!