Montis

De nieuwste creatie van Arjan Breekveld

Meer over Montis

Montis introduceert: ZOOM IN

23 November 2016

Met zijn nieuwste creatie combineert Arjan Breekveld de verschillende vakmantechnieken die Montis in huis heeft. En wel op geheel nieuwe wijze. De vernieuwde dynamische vorm voelt vertrouwd. Alleen de goede kijker wordt beloond door een samenspel van details. Want in een wereld die steeds vluchtiger wordt, vraagt Arjan Breekveld ons juist om in te zoomen.

“Montis weet als geen ander hoe je een perfecte bank maakt. Volgens vakkundige tradities. Ik probeer die tradities iets op te rekken om tot een nieuw ontwerp te komen.”

Breekveld wil dat we even stil staan en de tijd nemen om verder te kijken. Dan zie je hoe de kleur van het garen combineert met de stoffen, hoe iedere rand een ander stiksel laat zien en hoe de subtiele afrondingen de stof strak trekken en de details versterken. Ook zie je de combinatie van stoffen, de diktes van de materialen, de texturen en de kleuren. Door met contrasten te spelen worden alle afzonderlijke eigenschappen versterkt.

Bij de tijd

De brede armleggers passen in de huidige tijdsgeest. Deze zijn ontworpen om ruimte te bieden aan je laptop of tablet. Arjan Breekveld is zelf ook graag bij de tijd. Hij heeft alle bewondering voor hoe ze bij Montis als geen ander weten hoe je een perfecte bank maakt volgens vakkundige tradities, maar hij probeert deze tradities iets op te rekken om tot een nieuw ontwerp te komen. Hiervan is de ZOOM IN het perfect voorbeeld.

Even stil staan om verder te kijken, ZOOM IN

Zie hoe de kleur van het garen combineert met de stoffen

Subtiele afrondingen trekken de stof strak en versterken de details

Door met contrasten te spelen worden alle afzonderlijke eigenschappen versterkt