Montis

Nieuwe creatie DALEY van Niels Bendtsen

Veelzijdig, flexibel, ruimtelijk en modern: DALEY van Montis

18 July 2017

Houd je van design uit eigen land? Dan is Montis het ideale meubelmerk voor jou. De naam doet anders vermoeden, maar het is een oer Hollands merk dat vanuit Dongen de mooiste zitmeubelen ontwerpt. Opgericht door de broers van den Berg in 1974 met als doel: het beste meubelmerk van Nederland worden. Wat minder Hollands is, is de ontwerper van de nieuwste sofa van Montis, Niels Bendtsen!

Daley

Een van de nieuwste creaties van het merk is DALEY. Een modulaire loungesofa die speelt met de ruimtelijke oppervlakte. Het minimalistische silhouet heeft een strakke belijning, dit maakt hem een echte moderne klassieker. Een groot voordeel van de loungesofa is dat het een gevoel van vrijheid met zich mee brengt. Door het slanke onderstel neemt hij nooit veel ruimte in.

Of het nu om een kleine of een grote ruimte gaat, om thuis of om kantoor: doordat je zelf in de hand hebt hoe je de losse delen gebruikt, bepaal je zelf hoeveel fysieke ruimte deze bank inneemt. Dit is dan ook niet moeilijk te realiseren. Het zorgvuldig uitgewerkte systeem is uiterst comfortabel en makkelijk te veranderen. Veelzijdig en flexibel, een luxe die past bij de wensen van het moderne leven.

Niels Bendtsen

Deze veelzijdige en flexibele sofa is ontworpen door Niels Bendtsen. Hij werd geboren in Denemarken maar verhuisde naar Canada. Hier begon hij in 1963 een winkel waar hij zijn vaders designs verkocht, samen met andere Scandinavische designs. Zo leerde hij meer en meer over design, tot hij in 1972 zijn winkel verkocht om in Denemarken full time te gaan ontwerpen.

Hij leeft en werkt nog steeds in Vancouver, waar hij in 1980 zijn winkel terugkocht. Bendtsen ontwierp al meerdere stukken voor Montis. Bendtsen is een zeer gewaardeerd ontwerper. De ‘ribbon-chair’, ontworpen door Niels, is opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York, dat zegt wat!

Stof of leer?

De Daley is verkrijgbaar in zowel een stoffen als in een leren uitvoering. Wanneer je niet zo goed kunt kiezen, is het ook leuk om een aantal leren kussens op de stoffen uitvoering te leggen. Bijvoorbeeld zoals in de beeldslider te zien is, met rode leren kussens op de grijze bank.

Nieuwsgierig geworden naar de Daley en andere ontwerpen van Montis? Kom langs bij Van Waay Interieurs in Benthuizen om te proefzitten. De koffie staat voor je klaar!

De BACK ME UP van Montis, in leer en stof

Ook verkrijgbaar in de Lounge en Salon uitvoering

Arian Brekveld ontwierp de stoel die doet wat hij belooft: jou ondersteunen