&tradition

Eén van de vele goede redenen om te gaan zitten

&tradition is één van de ontelbaar veel redenen om te gaan zitten

15 August 2017

Er zijn ontelbaar veel redenen om te gaan zitten, en de stoelen van &tradition zijn daar zeker één van! Er zijn twee nieuwe ontwerpen die jou en de ruimte energie geven en de perfecte scène creëren voor een gezellig gesprek.

Catch Chair

De Catch Chair is een open uitnodiging voor een ontmoeting. Of dit nou thuis is aan de keukentafel met familie of in een loungebar met vrienden. Jaimie Hayon creëerde met deze stoelen een uitnodigende sfeer, als een vriend die je omarmt. Dit is ook wat je terugziet in het ontwerp met de rondgevormde leuningen.

“Everyone takes design so seriously”

Volgens Hayon nemen we design te serieus. Zijn idee achter de Catch collectie is puur dat het mensen zich welkom moet laten voelen. Daarom is de zitting zo rondgevormd, als een vriend die je met open armen ontvangt.

Naast meerdere leer- en stofferingsopties is er ook nog keuze uit drie verschillende opties voor de poten.

In Between

De In Between omarmt moderne levensstijlen met daarin lange, gezellige diners rond de eettafel. Maar dan zonder compromis wat betreft de lichte en elegante uitstraling. De rug- en zijpanelen, maar ook de gaten daartussen, zorgen voor een vaste vorm en ondersteuning. De expertise van Sami Kallio op het gebied van houtbewerking is duidelijk te zien in deze stoel.

Er worden twee klassieke technieken gebruikt bij het produceren van de In Between, namelijk 'compressie gietvorming' (waardoor het licht en dun is, maar ook sterk) en ‘woodturning’ (aan techniek die wordt toegepast met een draaibank, om meer details te bereiken).

Meer van de collectie van &tradition zien? Bij Van Waay Interieurs in Benthuizen hebben we vele modellen, inspiratie en advies voor je. De koffie staat klaar!

Een open uitnodiging voor een ontmoeting

Volgens Hayon nemen we design te serieus

De Catch past perfect in de keukentafel of in de lounge

De gaten in de rugleuning van de In Between versterken het design

De expertise van Sami Kallio op het gebied van houtbewerking is duidelijk te zien in deze stoel.

De In Between is perfect voor lange, gezellige diners